VKCSK.hu


Több szinten is előreléptünk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. június 19. vasárnap, 09:30

"Úgy gondolom, nem lehetünk elégedetlenek az idei szezonban elért eredményünkkel, hiszen több szinten is előreléptünk. Helyezésben ugyan nem, de pontszámban igen, valamint a fiatalok közül is több játékos felkerült a felnőtt kerethez. Az indulás ugyan nehéznek ígérkezett, de a csapat szépen teljesített, mindent egybevetve csak elismerés illeti a játékosokat. Mindenképpen meg kell említenem az ETO segítségét, valamint a városvezetést, mely idén felfigyelt ránk, s hárommillió forinttal segített bennünket. Ezúton is köszönjük a támogatást" - kezdte értékelésében edzőnk, Csomor Tibor.

 

 

Nyáron egy ideig nem úgy tűnt, hogy versenyképes csapatunk lesz, de azért a korábbi mag egyben maradt, s az ETO-tól is sikerült játékosokat kapni. Sokat jelentett, hogy jól sikerült a rajt, az első fordulóban legyőztük a Marcalit, ami hitet adott a csapatnak.

"Ezt követően a hazai döntetlen egy kicsit azért fájó volt a Nagykanizsa ellen, de a három pont jó kiindulási alap volt. Az ősz gyakorlatilag úgy telt el, ahogyan előzetesen tervezni lehetett, a hajrában viszont komoly problémát jelentett Kovács Timi kiesése, aki aztán az egész tavaszt kénytelen volt kihagyni vállműtétje után. Ezzel gyakorlatilag irányító nélkül maradtunk, de az ETO-tól érkezett Burghardt nagyon fiatal kora ellenére jól oldotta meg a helyettesítését. Kevés csapat mondhatja el magáról, hogy egy tizenhat éves játékos fogja össze a játékosokat, s ami örömteli, hogy ezt sikerrel tette. Tavasszal érkezett hozzánk Szegedi Orsi, akivel próbáltam tehermentesíteni Burghardtot, de Szegedi inkább a szélen és kettesben tudott a segítségünkre lenni. Ami még említést érdemel, hogy ősszel volt egy hónapos időszak, amikor Imrefalvi Lilla nem állt rendelkezésre, Fábián Ági is hagyott ki meccseket sérülés miatt, akárcsak Raucsik Krisztina. A bajnokság utolsó mérkőzéseiről Csiszár Klaudia hiányzott, mert a kezéből csavarokat távolítottak el, vagyis nem mondhatni, hogy mindig ideális volt a helyzetünk. Gyakorlatilag nem volt olyan meccs a szezon során, mikor a legerősebb kerettel állhattunk volna fel. Ha ezt nézzük, még dicséretesebb az elért eredményünk" - folytatta Csomor Tibor, aki szerint a két legnagyobb bravúr az FTC II és a Kispest legyőzése volt, ami viszont fájó, a Szent István, a Szentendre és a Mohács elleni vereség.

"Az első meccsen bealudtunk az elejébe, nulla-hatról kellett felállnunk. A Szentendre ellen a két ETO-s játékos mellett a beteg Szegedi sem játszott, véleményem szerint velük teljesen más lett volna a mérkőzés. A Mohács-meccset azért említem, mert ezen keresztül beszélnék egy kicsit a játékvezetésről. Sajnos ezzel is kell foglalkozni, mert egyszerűen vannak meccsek, mikor teljesen tönkre tudják tenni egy csapat munkáját. Ezen a találkozón végig egyenrangú partnerei voltunk a bajnoknak, de amikor kellett a sporttársak megsegítették az esélyesebb csapatot. Nem ez volt egyébként az egyedüli meccsünk, s nem csak nekünk van okunk a panaszra. Mindegy, utólag úgy sem lehet már változtatni a dolgokon, de jó lenne, ha a tanulságokat minden fél levonná, s végre egymást segítenék a kézilabdában dolgozók, mert az látható, hogy az az irány, amerre tart a magyar kézilabdázás, nem jó" - fogalmazott vezetőedzőnk, aki csak pár szóban érintette az ificsapatot.

"Ifistáink gyalázatos évet zártak, egy komplett csapatot kaptunk, mely az NB II-ben bajnok volt, itt viszont komoly motivációs problémák jelentkeztek. Nem értem, hogy egy fiatal játékosnak miért nem elég hajtóerő, hogy az NB I/-ben játszhat, s ahol jobb csapatok figyelmét is felkelthetik. Az edzéslátogatottság a felnőttcsapaténál is rosszabb volt, de míg előbbieket felmenti azért, hogy közülük sokan dolgoznak, gyereket nevelnek, addig egy tizenhat-tizenhét éves játékosnak illene az edzéseken megjelenni" - mondta Csomor Tibor.

Ami a jövőt illeti, a csapat beadta a nevezését az NB I/B-be, s két iskolával is tárgyalásban állunk, mellyel az utánpótlásnevelést erősíthetjük. Nagyon fontos lenne a társasági adóval kapcsolatos kedvező EU-döntés. Játékosfronton biztosra vehető Csupor Csenge érkezése beállós posztra, Róth Kálmánnal, az Audi-ETO szakmai utánpótlás igazgatójával négy-öt játékos kölcsönadásáról egyeztetünk, s esély van arra, hogy Fehérvárról is két játékost kapunk.

Csomor Tibor egyénileg is értékelte játékosait, ezt egy későbbi cikkben olvashatják honlapunk látogatói.

Hozzászólás (0)
Hozzászólás
Adatok:
Hozzászólás:
Biztonság
Adjuk meg a képen látható kódot a hozzászólás elmentéséhez.
Módosítás dátuma: 2011. június 24. péntek, 20:52
 

Támogatóink

Támogassa személyi jövedelemadója 1%-ával a VKCSK-t! Adószám: 18971868-1-08.
Kiemelt támogatónk a Kicsi Kocsi Autósbolt (Csomor és Társai Kft.), a Gabusz Kft. és a Newage Fitness & Gym. Köszönjük!

Keresés



Friss hírek


Az oldalt a PC-Futár Bt. az IT megoldások házhoz szállítója készítette.