VKCSK.hu


Örül, hogy Győrben dolgozhat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. szeptember 14. péntek, 10:56

Vura József több hónapos szünet után ismét dolgozik. Az ETO női csapatával EHF-kupadöntős volt, a férfiakkal bajnokságot nyert, az utánpótlásvonalon gyakorlatilag minden szinten ? férfi- és női vonalon egyaránt ? sikeres szakvezető a győri VKCSK utánpótlás szakmai igazgatója lett. A szakember utolsó állomáshelye a szlovák Mihalovce volt, ám ott nem egészen úgy sültek el a dolgok, ahogyan azt előzetesen tervezte, s miután szakított a szlovák egyesülettel, úgy érezte, megelégelte az állandó vándorlást.

?Hosszú távra terveztünk Mihalovcében, pechemre azonban az a klubmenedzser, akivel megállapodtunk abban, hogy az utánpótlástól kezdve alapjaiban megreformáljuk s felépítjük az egyesületet, nem sokkal az érkezésem után közös megegyezéssel távozott. Az utódok számára viszont nem volt olyan lényeges a kidolgozott koncepció, így csak idő kérdése volt a szakítás. Decemberben jött el ez, s akkor döntöttem úgy, hogy ha lehetőségem adódik rá, akkor már csak Győr közelében dolgozom. Voltak ugyan megkeresések élvonalbeli csapatoktól, de én itt szeretnék már edzősködni, s szerencsére jött is ez a lehetőség? ? fogalmazott a szakvezető, aki hozzátette: ez egy teljesen más közeg.

?Eddig profi kluboknál dolgoztam, itt most minden amatőr alapon megy. Ugyanakkor annyiban mindenképpen jobb a helyzet, hogy itt nincsenek azok a problémák, mint a legmagasabb osztályban. Sajnos ott a pénztelenség a meghatározó, olyan játékosokat kellene motiválni, akik esetleg hónapokig nem kapnak fizetést. Itt azt kell megszokni, hogy munkahelyi vagy iskolai elfoglaltság miatt nem jön edzésre egy játékos. Ettől függetlenül úgy érzem, megtaláltam a számításaimat, jól érzem magam, hiszen egy nem annyira reflektorfényben lévő klubnál lehet tenni a magyar kézilabdázásért. A fő feladat az utánpótlás megerősítése. Ennek érdekében tárgyalunk vidéki iskolákkal, s egy-két helyen már közel állunk az együttműködési szerződéshez. Ez mindenkinek jó, hiszen az igazán tehetségesekre akár az ETO is felfigyelhet, s az ide vezető úthoz mi jelenthetünk egy komoly állomást? ? fogalmazott Vura József.

(Forrás: Szabó Gábor - Kisalföld)

Hozzászólás (0)
Hozzászólás
Adatok:
Hozzászólás:
Biztonság
Adjuk meg a képen látható kódot a hozzászólás elmentéséhez.
 

Támogatóink

Támogassa személyi jövedelemadója 1%-ával a VKCSK-t! Adószám: 18971868-1-08.
Kiemelt támogatónk a Kicsi Kocsi Autósbolt (Csomor és Társai Kft.), a Gabusz Kft. és a Newage Fitness & Gym. Köszönjük!

Keresés



Friss hírek


Az oldalt a PC-Futár Bt. az IT megoldások házhoz szállítója készítette.